Rafinamentul, eleganta si bunul gust au stat la baza acestui concept. "Casa Miriam" le imbina armonios pe toate, iar rezultatul este unul exceptional.
Contrastul cromatic impresioneaza inca de la prima vedere si scoate in evidenta accesul principal, iar amenajarea spatiilor exterioare si interioare redau locului magia de care ai nevoie pentru a te simti acasa; unicul loc in care poti fii tu insuti.
Avand un regim de inaltime P+1E, primul nivel este tratat intr-un stil aparte. Acesta este retras fata de perimetrul parterului, dand prioritate teraselor largi, bordate pe alocuri de grilaje din lemn de culoare inchisa, semiacoperite cu un sistem de grinzi, din acelasi material. Golurile de dimensiuni mari permit inundarea spatiilor interioare cu razele soarelui.
casa miriam
Impactul vizual redat de aceasta casa poate fi descris prin doua cuvinte: simplitate si eleganta, reflectate atat de forma volumetrica, cat si de tratarea fatadelor in stil contemporan.
Contrastul dintre peretii albi si elementele decorative moderne, negre sau gri, ofera o imagine ce ramane intiparita in memoria privitorului. Liniile drepte ale volumetriei expirma claritatea si siguranta de care orice persoana are nevoie in propria casa.
casa darius
Clasicul si modernul se imbina armonios in conceptul acestei case. Fatadele primesc intotdeauna rolul principal in design-ul unei case, drept pentru care acestea sunt puse in valoare prin utilizarea atat a materialelor clasice, cum ar fi caramida, utilizata inca dinaintea erei noastre, cat si materialelor moderne, ca de exemplu sticla. Tencuiala rosie este o pata de culoare in intreg ansamblul ce sparge monotonia si marcheaza accesele principale.
casa T
Sentimentul de a fi "acasa" se reflecta chiar si din imaginile acestei case. Ambianta placuta, linistitoare, este redata de cromatica fatadelor, de materialele folosite si de cadrul natural inconjurator.
Contrastul cromatic redat de culoarea maronie a lemnului, tencuiala alba si tamplaria neagra pune in valoare intreaga constructie.
Accesul este marcat de planseul negru iesit in consola, aflat in concordanta cu nuanta soclului, iar sarpanta de asemenea de culoare inchisa, inchide armonios intreaga constructie.
casa m2
Functia rezidentiala este clar sugerata si in acest concept. "Casa h" este o casa moderna cu elemente specifice, regasite in abordarea golurilor de difertie forme. Acestea sunt scoase in evidenta de ancadramentele moderne de diferite culori si texturi. Inclusiv sarpantele primesc un aer modern prin senzatia de plutire redata de texturile elementelor de sprijin, astfel creandu-se legatura cu cerul.
casa h
"Casa d" este o casa moderna parter, de forma paralelipipedica. Fatadele imbina armonios mai multe tipuri de goluri, precum cele de forma patrata, dreptunghiulara, circulara sau semicirculara, toate puse in valoare de textura lemnului sau de simplitatea peretilor albi.
Peretii de lemn sunt incadrati perfect de ramele albe de beton, oferind o imagine remarcabila.
casa d
Stilul modern abordat in conceptul "casei pc" o diferentiaza fata de alte constructii obisnuite. Spatiile generoase, atat interioare, cat si exterioare, ii confera beneficiarului linistea interioara cautata.
Grilajele de lemn semitransparente bordeaza terasele si filtreaza lumina puternica a zilei, creand o ambianta placuta. Pentru a profita din plin de zilele insorite, beneficiarul are la dispozitie terasa de pe acoperis, amenajata corespunzator.
casa pc
Desi nu este o casa de dimensiuni mari, "casa p" se face remarcata prin simplitatea cu care a fost abordata volumetria si, totodata, prin forma moderna a mansardei.
Golurile dreptunghiulare de pe fatade sunt in concordanta cu forma volumetriei, iar grilajele de lemn inclinate sprijina sarpantele si bordeaza terasele.
casa p
"Casa bc" este solutia perfecta pentru toti cei care prefera spatiile mari, generoase, pentru o buna desfasurare a activitatilor zilnice. Cu un regim de inaltime P+M si o suprafata de 180 mp, casa satisface toate nevoile beneficiarului.
Pentru a evita senzatia de bloc turquoise monoton, pe fatada au fost aplicate elemente decorative verticale de culoare alba, iar golurile de dimensiuni mari permit iluminarea naturala, benefica spatiilor interioare.
casa bc
Ansamblul rezidential alcatuit din cele trei vile satisface nevoile mai multor familii. Spatiile verzi exterioare, amenajate corespunzator crearii unui ambient placut, cu fantani si luciuri de apa, ofera locuitorilor linistea de care au nevoie, chiar si in mijlocul tesutului urban.
Avand un regim de inaltime P+M, nivelul parterului este evidentiat prin aplicarea unor muluri pe pereti, iar la etaj, golurile sunt puse in valoare de obloanele de lemn ce ofera oportunitatea filtrarii luminii, in functie de dorintele beneficiarului.
3 vile TM
arhitect Chiciudean
Cu o arhitectura moderna deosebita, "Casa K" se numara printre casele ce raman intipartite in memoria celor ce o privesc.
Stilul modern se remarca in abordarea fatadelor cu suprafete vitrate mari, cu terase generoase si cu o cromatica contrastanta. Pata de culoare rosie da viata constructiei.
casa K
![](https://static.wixstatic.com/media/ea1455_3ad8f939673444c880caf261b759aaa8.jpg/v1/fill/w_490,h_368,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/ea1455_3ad8f939673444c880caf261b759aaa8.jpg)
"Casa b" indeplineste dorintele beneficiarului, de a avea un regim de inaltime P+1E si o suprafata de 300 mp, parametrii ce reflecta pozitia impunatoare a acestei constructii.
Un element deosebit ce se face remarcat in fatada principala este constituit de lucarna cu un gol in forma de semicerc. Fatada posterioara are deschidere inspre gradina, iar trecerea dinspre spatiul interior, spre cel verde, se realizeaza prin terasa bordata de parapeti si stalpi de lemn.
casa b
"Casa i" prezinta stilul rustic adaptat cerintelor contemporane. Materialul predominant este lemnul, regasit atat la ancadramentele golurilor, cat si la parapetii terasei si la sarpante. Lemnul, la randul lui, este incadrat de elemente decorative moderne de culoare gri, aflate in concordanta cu nuanta soclului.
Spatiile interioare beneficiaza de lumina naturala, intrucat golurile sunt dese si au dimensiuni generoase, permitand patrunderea rezelor de lumina.
casa i
casa m
"Casa m" are un regim de inaltime P+1E si se face remarcata prin invelitoarea intr-o singura apa, de culoare gri, ce inveleste aproape in intregime primul nivel.
Cele doua nivele par a fi discontinue datorita braului negru retras de pe fatada. Fatadele au suprafete vitrate mari, iar golurile au forme dreptunghiulare, patrate si circulare.
casa c1
Conceptul "casei c1" respecta ipoteza legaturii cu cerul si pamantul. Astfel, legatura cu pamantul este pusa in evidenta de soclul din piatra de culoare gri, iar conexiunea cu divinitatea este realizata prin sarpanta din lemn maro inchis, intr-o singura apa, sustinuta de peretii din acelasi material, ce ofera senzatia de plutire peste peretii albi ai casei.
Grilajele de lemn inclinate delimiteaza porticul de spatiul exterior, creaza o zona semidechisa si marcheaza accesul.